Werkwijze cilinderslot opmeten

Wanneer u een profielcilinder gaat bestellen bij Welzoveilig, moet u het cilinderslot opmeten. De lengte van de profielcilinder is afhankelijk van ondermeer de dikte van de deur en de dikte van het deurbeslag. Standaard deurdikte van 40mm is een veel voorkomende maat maar in de nieuwbouw komen steeds vaker dikkere deuren voor, waardoor de standaard lengte van 60mm niet genoeg is. Een cilinderslot opmeten is makkelijk. De lengte van een slot wordt opgemeten vanuit het midden van de profielcilinder, daar waar de bevestigingsschroef zit om het slot mee vast te zetten.

Inmeet optie 1: Cilinderslot opmeten

Voor het opmeten van het cilinderslot is de beste methode om de profielcilinder uit de deur te nemen en vervolgens op te meten. Daarvoor moet u de lange
bevestigingsschroef aan de kopse kant van de deur verwijderen en kunt u,
door de sleutel iets naar links of naar rechts te draaien, het slot uit de deur trekken. De lengte wordt nu opgemeten vanuit het schroefgat en dan zowel naar links als naar rechts. (zie voorbeelden)
De standaard lengte van een cilinderslot is gemiddeld 60mm oftewel 30mm links en 30mm rechts. De lengte kan aan beide zijden met telkens 5mm verlengd worden.
Bij dikkere deuren dan 40mm zit het slot vaak niet in het midden van de deur zodat de lengte van het cilinderslot daarop aangepast moet worden. Zo komt de lengte 30-45mm vaak voor bij het slot opmeten.

Inmeet optie 2: Cilinderslot opmeten

Een andere methode om het cilinderslot op te meten is dat u de profielcilinder laat zitten in de deur en vervolgens een boek, liniaal of lat op het aanwezige deurbeslag legt. Door nu de maat op te nemen vanuit de bevestigingsschroef tot aan het boek, liniaal of lat heeft u de correcte lengtemaat. Uiteraard doet u dat aan beide zijden.
Wanneer u zich heeft vergist met de lengte van de profielcilinder bij het cilinderslot opmeten, dan mag u de verkeerd bestelde cilinder aan ons retourneren.
Wij zullen deze cilinder weer uit elkaar gaan halen en u de nieuwe juiste lengte opsturen.
Ondanks dat op sluitplan of gelijksluitend maken een maatwerkproduct is mag u dat cilinderslot retourneren. Voor deze service rekenen wij slechts € 24,50 inclusief BTW en exclusief verzendkosten.

Voorbeelden

Halve cilinder inmeten
Halve cilinder inmeten
Halve cilinder inmeten
Hele cilinder inmeten
Halve cilinder inmeten
Knopcilinder inmeten
Geef altijd aan, aan welke zijde de knop zit!

Contact

Wij kunnen ons voorstellen dat een cilinderslot opmeten geen dagelijkse bezigheid is voor u en dat dit tot vragen kan leiden. Wij adviseren u dan ook om ons te bellen, zodat we het e.e.a. met u persoonlijk kunnen bespreken.
Klik hier en vul uw gegevens in en vermeld bij opmerking dat u vragen heeft betreft het opmeten van uw cilinderslot. Uiteraard mag u altijd bellen naar 013-583 90 96