Levering

Binnen Nederland en België leveren we al onze kluizen en brandkasten gratis boven de €340,-. Daar zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden:

  • Het afleveradres dient per vrachtwagen bereikbaar te zijn.
  • We leveren uw product aan of achter de eerste deur, op de begane grond of op een verdieping die met de lift bereikbaar is. Die lift dient groot genoeg te zijn en voldoende hefcapaciteit te hebben. Verder mag er geen sprake zijn van verticaal transport bij de levering.
  • De chauffeur moet op redelijke wijs met de aanwezige transportmiddelen (Pompwagen/steekwagen) de levering kunnen uitvoeren. Klant is zelf verantwoordelijk om de juiste omstandigheden te creëren om de kluis veilig achter de eerste sluiting te kunnen transporteren. De chauffeur is conform de Arbo wetgeving niet toegestaan te tillen boven een gewicht van 23 KG. Wij adviseren klanten om de juiste voorzorgmaatregelen te treffen bij gewichten boven 50 KG. (dmw rijplanken, mankracht, steekwagen etc)

U ontvangt uw kluis of brandkast in de originele verpakking met daarbij eventueel een transportverpakking, zoals een pallet. We controleren bij de levering altijd op schade.

Levering op de Nederlandse Waddeneilanden

Ook op de Nederlandse Waddeneilanden leveren, plaatsen en verankeren wij kluizen. De standaard pakketdienst draagt zorg voor de lichte kluizen. Voor de zwaardere kluizen en bijzondere installaties rekenen wij een speciaal tarief. Dat bespreken we voorafgaand aan uw bestelling met u. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Levertijd en voorraad

Bijna alle kluizen van welzoveilig.nl zijn direct uit voorraad leverbaar. Dat betekent dat de levertijd van ieder product alleen afhangt van de tijd die de logistieke dienstverlener nodig heeft om uw product vanuit het magazijn bij u aan te leveren. Een indicatie van die tijd staat bij elk product in onze webshop aangegeven.

Standaardlevering

Kluizen die meer dan 30 kg wegen worden doorgaans geleverd door DHL, DPD, UPS of een regionale vervoerder. De levertijd ligt tussen de 1 en 8 werkdagen. Wanneer u wilt weten of een product uit voorraad leverbaar is, kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u dan exact vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Wij streven ernaar om u binnen 24 uur op de hoogte te stellen indien het product dat u besteld heeft onverhoopt niet direct leverbaar is. U kunt dan kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • U kunt wachten tot het product leverbaar is, wij houden u dan op de hoogte van de status.
  • U kunt kiezen voor een vergelijkbaar product dat wel direct leverbaar is, wij informeren u over de mogelijkheden.
  • U kunt de order kosteloos annuleren, wij crediteren uw betaling dan natuurlijk direct.

Welzoveilig.nl plaatst en verankert uw kluis

Onze professionele service- en installatiedienst plaatst en verankert uw kluis volgens de instructies van de fabrikant en de geldende normeringen. Onze medewerkers verankeren de kluis mechanisch via de bodem of de achterwand, dat is afhankelijk van de situatie. Voor een adequate verankering zijn meerdere verankeringen niet nodig, maar daar kan wel voor gekozen worden. Een andere mogelijkheid is chemisch verankeren. Als het niet mogelijk is om in de vloer of muur te boren, is verlijmen een goed alternatief. Onze moderne lijmen zorgen dan voor een krachtige verbinding.

Bij het plaatsen van de bestelling kunt u de door u gewenste installatiemethode aangeven. Dan stellen we in (telefonisch) overleg een installatiedatum vast. Uw kluis wordt op die dag geleverd, geplaatst en verankerd door professionele en ervaren monteurs. Ook kunt u uw kluis, indien gewenst, volledig discreet laten leveren.

Installatietarieven

Verzendkosten

De verzendkosten worden gebaseerd op de door u gekozen verzendmethode en het afleveradres. De verzendkosten voor Nederland en België bedragen tussen de €13,50 en €29,95 afhankelijk van uw bestelling. Gratis verzending in Nederland boven de €340,-. Extra transportkosten voor bestellingen die afgeleverd moeten worden op een van de waddeneilanden in Nederland bedragen €125,-.

Levertijden

Onze producten worden door verschillende leveranciers naar u verzonden en daarom hanteren wij variërende leveringstarieven en levertijden.

Retourneren

Wet koop op afstand

In de Wet koop op afstand is het herroepingsrecht vastgelegd: u mag uw product binnen 14 dagen in de oorspronkelijke staat retourneren wanneer u er niet tevreden over bent. Op de dag na de levering gaat die bedenktijd in. Natuurlijk gaat u in die periode voorzichtig om met zowel het product als de verpakking. Om te beoordelen of u het product wilt houden, mag u het uitpakken en gebruiken voor zover dat nodig is. Stuurt u het product beschadigd retour? Dan worden die kosten in mindering gebracht op het terug te storten bedrag. Dat bedrag, het aankoopbedrag en de verzendkosten, storten wij binnen 14 dagen op uw rekening. Het risico en de kosten voor het verzenden of laten ophalen van het te retourneren product zijn voor uw rekening. De Wet koop op afstand geldt niet voor zakelijke afnemers, alleen particulieren kunnen er beroep op doen.

Uitzonderingen

De Wet koop op afstand sluit enkele zaken uit:

  • Producten die speciaal op bestelling gemaakt zijn.
  • Geleverde diensten, zoals plaatsing en verankering.
  • Door ons of onze servicepartner geplaatste of verankerde producten.
  • Een herroeping die meer dan 14 dagen na de dag van levering aangemeld wordt.

Retouraanvraag

Wilt u een product retourneren? Wij verzoeken u om het service aanvraagformulier in te vullen. Dan kunnen wij de retournering snel en soepel laten verlopen. Wij werken met verschillende magazijnen, verzend uw product daarom nooit zonder onze instructies.

Het herroepingsformulier kunt u aanvragen via de klantenservice door een e-mail te sturen naar: info@welzoveilig.nl

Omdat wij met verschillende magazijnen werken, verzoeken wij u om nooit producten zonder onze instructie te retourneren.

Garantie

Wanneer u bij welzoveilig.nl een product heeft besteld, gaat de garantie in op de datum van levering en/of installatie. U ontvangt van ons een factuur waarop een omschrijving van het geleverde artikel staat. Dit is tevens uw garantiebewijs. De garantie geldt bij normaal gebruik. Tenzij anders aangegeven staat, geldt op al onze producten een garantietermijn van 12 maanden.

De door u bestelde producten en diensten leveren wij volgens afspraak en met de grootste zorg. U mag erop rekenen dat uw product voldoet aan de vermelde specificaties en aan redelijke eisen van bruikbaarheid en/of deugdelijkheid. Wij nemen de wettelijke bepalingen en overheidsvoorschriften die op de datum van bestelling gelden altijd in acht.

Defect

Mocht er onverhoopt sprake zijn van een defect aan uw product, dan kunt u contact met ons opnemen met de klantenservice via: 013 – 583 90 96. Als officiële dealer vragen wij de fabrikant of toeleverancier om garantie-ondersteuning om het defect te verhelpen.